In de Eifel heb je de mogelijkheid om volledig tot rust te komen. Het natuurgebied Nationaal Park Eifel bestaat uit 110 hectare aan diverse bossen en planten. Het is de uitstekende plek om uitgebreide wandeltochten te maken en ’s Winters kun je naar de Eifel komen voor de wintersport. Ook zijn de Eifel Blikken aan te raden, waardoor je de mooiste plekjes van het gebied zult ontdekken. De Eifelsteig is een 313 km lang wandelpad dat je door allerlei diverse landschappen leidt. De route gaat langs allerlei natuurgebieden, zoals natuurpark Hoge Venen en Vulkaangebied Eifel, en eindigt in Trier. Tot slot is een boottochtje over de Moezel een aanrader.

In en rondom de dorpen en steden in de Eifel zijn veel bijzondere kastelen, musea en andere gebouwen te vinden. Ga eens naar het klooster Laacher Münster, het Vulkaan Museum, het Eifler Bauernhausmuseum, Burg Nideggen, Slot Dauner Burg of Burg Blankenheim. Ook Cochem is leuk om te bezoeken, omdat het een klein, maar toeristisch stadje is, waar je veel kunt zien en doen. Bezoek bijvoorbeeld het Kapucijnerklooster, het Bergslot en de Rijksburcht op de berg. Of ontspan op een terrasje op het Marktplein!

Als je graag een uitstapje zou willen maken naar een grote stad, dan kun je naar Koblenz, Bonn of Keulen. Met een uurtje rijden ben je er al. In Bonn kun je een Duits glaasje wijn proeven en Koblenz staat bekend om de prachtige kastelen. De grotere steden bieden je de perfecte plek om lekker te gaan winkelen, te dineren of uit te gaan. De Nürburgring is een bekende plek voor autoliefhebbers, omdat er regelmatig Formule 1-races op dit circuit worden gehouden.

In de Eifel kun je komen genieten van de natuur, maar ook de grotere steden liggen binnen handbereik. Ontdek het zelf! En met een Secret Hotel is je verblijf ook nog eens verrassend voordelig!

Bekijk Mystery Hotel ›


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × vijf =